Megindították a Chevrolet, azaz az ismert gépkocsi gyártó cég piaci elvándorlásának előkészítését. A budaörsi bázist magáénak mondható multi elkezdte a szervezkedést az üggyel kapcsolatban még tavaly decemberben. Tehát a bejelentés arról ad számot, hogy a Generali Motors december 5.-én nyilatkozta azt, hogy 2015-ig kivonja a márkát Európából. Ezt azzal indokolták, hogy az európai autó piac nagyon rossz helyzetben van. Viszont az Opelt és a Cadillacket meg erősítené a cég. Azok, akik a Chevrolet ügyfelei, már kaptak felvilágosítást a jövőbeli eseményekről.


Mindenkit tájékoztattak és tájékoztatnak a fontos eseményekről és teendőkről. Viszont azt tudni kell, hogy az autóknak az ellátása, azaz szervizelésére vagy alkatrészcseréjére továbbra is lesz lehetőség. A kereskedőkkel már folynak a tárgyalások a cég jövőjéről és az értékesítések lezárásáról. Az alkatrészek miatt nem kell aggódni, mert körülbelül 10 évig elérhetőek lesznek még a piacon. Magyarországon körülbelül 23 szervezet, vagyis kereskedés törődik a Chevroletek értékesítésével. Azt nyilatkozták a weboldalukon, hogy nem fog nagyobb visszaesést jelenteni a márka kivitele. Azt viszont tudni kell, hogy a Chevrolet központja 2016-tól az Opel és a General Motors központjaként fog tovább üzemelni.

Magyarországon már nagyon sok autót értékesítettek, 2012-ben körülbelül 686 autót adtak el a körülbelül 62 ezres magyar piaci forgalomból. Azt viszont el kell mondani, hogy a keletkezett űrt vagy hiányosságot más márkák hamar be fogják tömni. Nem kell aggódni, hiszen más és más autó fog a helyére kerülni, amiből bőven lehet majd válogatni. Viszont ha valaki Chevroletet szeretne, akkor meg kell oldania valahogy a kocsi behozatalát majd külföldről, mivel a nagy multi Chevrolet kivonul Magyarországról. De természetesen, amíg nem vonulnak ki Európából a megmaradt autókat meg lehet venni.