Az tény, hogy nem csak azért találkozhatunk a biztosítási alkuszokkal, mert biztosítást szeretnénk kötni. Kérhetjük segítségüket mással kapcsolatban is. Nagyon sokan összetévesztik a biztosítási ügynök és a biztosítási alkusz jelentését, amit rosszul tesznek, hiszen a két dolog teljesen különbözik egymástól. Az ügynök sokszor egy biztosító általi megbízásból végzi a munkáját addig a biztosítási alkusz az ügyfelek megbízásából végzi a dolgát. A biztosítási alkusz nem eladja a terméket, hanem inkább az ügyfelet segíti hozzá, hogy a legjobb szolgáltatást megtalálja a biztosítási témában, azaz inkább segít és támogat mint, hogy elad az ügyfél szemszögéből.


Szinte lehetetlen felkészülni arra az esetre, amikor útközben hirtelen egy őz, vagy vaddisznó ugrik elénk. Vannak ugyan olyan tesztpályák, ahol lehet gyakorolni ezt a szituációt, illetve ennek elhárítását, de a valóságban hallatlanul nagy lélekjelenlét kell egy ilyen esetben.

A kérdés, hogy mit nyújt a kötelező vadállatbaleset esetén. A legfontosabb, hogy minden esetben az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessünk és természetesen a veszélyt jelző táblákat ne hagyjuk figyelmen kívül. Egy életre szóló rossz élmény kehet, ha elénk kerül egy állat és elgázoljuk, arról nem beszélve, hogy az autóban ülőkre nézve is igen veszélyes lehet.


Az előző héten szavazással eldőlt, hogy bevezetik a biztosításközvetítésről szóló új elvet, azaz az IMD 2. végleges szövegtervezetét elfogadják, és közzéteszik. Ezt az Európai Parlament Gazdasági és Monetáris Bizottsága kivitelezte, azaz az ECON. Az Európai Szövetség, illetve a Biztosítók Európai Szövetsége nem ért teljesen egyet a szabállyal.  Az a terv, hogy az Európai parlament beveszi-e majd az ötletet, hogy tárgyalni tudjanak róla, ez minden bizonnyal a februári második ülésen történik majd meg. Ez az időpont körülbelül 24.-27. közötti időszakra esik majd. Úgy fogadták el csak a tervezetet, hogy megtoldják még a pénzügyi eszközök piacaira vonatkozó irányelvvel. Ezek viszont nem jelentenek akkora változtatásokat, tehát erről nem kell az ECON-nak tovább tárgyalnia.